Máte dotaz? Máte pro nás podnět či připomínku? Napište nám.
info@vzdelavaniaprace.czCo potřebuji umět a jak mě budou zkoušet?
-
Obsluha a monitorování mlýnské výroby, technologických zařízení a kontrola parametrů výrobního procesu
Kritéria hodnocení Ověření Vysvětlit technologický postup čištění obilí před mletím na konkrétní lince Praktické předvedení a ústní ověření Vysvětlit technologický postup mlýnského zpracování na konkrétní lince Praktické předvedení a ústní ověření Obecně vysvětlit základní principy technologického postupu mletí a třídění Ústní ověření Vysvětlit základní parametry kvality a zdravotní nezávadnosti mlýnských výrobků na předložených vzorcích a obrazových podkladech Ústní ověření a praktické vysvětlení Popsat základní požadavky na chemickou a mikrobiologickou kvalitu mlýnských výrobků Ústní ověření Předvést obsluhu konkrétní výrobní linky na PC Praktické předvedení a ústní ověření -
Odběr vzorků při zpracování mlýnských výrobků a smyslové posuzování jejich kvality
Kritéria hodnocení Ověření Odebrat určený provozní vzorek meziproduktu a výrobku z výrobního zařízení Praktické předvedení Smyslově posoudit vzorek (vzhled, barva, pach, chuť), provést pekarizační zkoušku a její vyhodnocení Praktické předvedení a ústní ověření -
Provádění kontroly vlhkosti a zdravotní nezávadnosti mlýnských výrobků
Kritéria hodnocení Ověření Provést jednoduchou analýzu zrna a určeného výrobku na NIR analyzátoru Praktické předvedení Vyhodnotit výsledek zkoušky a provést záznam do předloženého formuláře Praktické předvedení a ústní ověření -
Provádění běžné údržby a drobných oprav mlýnských strojů a zařízení v mlýnech
Kritéria hodnocení Ověření Předvést výměnu síta v rovinném vysévači Praktické předvedení a ústní ověření Předvést určenou drobnou opravu mlýnského stroje Praktické předvedení a ústní ověření Vysvětlit funkci a konstrukci určeného stroje nebo zařízení (např.: mechanické dopravníky, pneumatická doprava, ventilátory, filtry, mlecí stroje, vysévače, stroje na čištění zrna) Praktické předvedení a ústní ověření -
Zabezpečování ovládacích opatření v systému řízení kvality a bezpečnosti potravin a krmiv na kritických a kontrolních bodech v mlýnech
Kritéria hodnocení Ověření Obecně vysvětlit kritické kontrolní body v mlýnském zpracování, způsob jejich monitorování a ovládání Ústní ověření Vysvětlit systém řízení vlhkosti surovin, meziproduktů a výrobků ve mlýnech Ústní ověření Vysvětlit parametry a podmínky skladování mlýnských výrobků Ústní ověření -
Dodržování sanitačních postupů, provádění hygienicko-sanitační činnosti v mlýnském provozu
Kritéria hodnocení Ověření Vysvětlit postupy sanitace v mlýnském provozu, provést čištění strojního a technologického vybavení určeného stroje nebo zařízení Praktické předvedení a ústní ověření Používat předepsaný pracovní oděv a ochranné pomůcky Praktické předvedení Předvést postup mytí a dezinfekce rukou Praktické předvedení -
Dodržování bezpečnostních předpisů a zásad bezpečnosti potravin v mlýnském provozu
Kritéria hodnocení Ověření Uvést specifická bezpečnostní rizika související se strojním vybavením a s výkonem pracovních činností při výrobě mlýnských výrobků na určeném stroji Praktické předvedení a ústní ověření
Chci se nechat vyzkoušet
Další informace o zkoušce z profesní kvalifikace, získáte na webu Národní systém kvalifikací (NSK) nebo si níže stáhněte podrobný hodnotící standard. Stáhnout hodnotící standard ve formátu PDF
Uložte si zkoušky, které vás zajímají, mezi oblíbené položky anebo přímo do svého osobního plánu profesního rozvoje.
Zaregistrujte se zdarma