Co profese obnáší

Vedoucí stravovacího úseku řídí oblast stravování ve větší provozní jednotce.

Co musím umět

  • Zpracovávání požadovaných agend (např. statistická hlášení, harmonogramy služeb, podklady pro zpracování mezd apod.)
  • Spoluvytváření obchodní strategie ubytovacího zařízení
  • Předkládání návrhů na využívání nových technologií a pracovních postupů při zajišťování stravování, uchovávání a skladování výrobků a surovin
  • Kontrola dodržování norem platných pro výrobu jídel, způsobu a formy nakládání s jídly, potravinami, způsobu jejich dalšího uchovávání a skladování surovin
  • Kontrola dodržování předpisů v oblasti požární ochrany, ochrany a bezpečnosti zdraví při práci, hygieny a vnitropodnikových předpisů
  • Kontrola skladových zásob a jejich pohybů
  • Kontrola správnosti postupu při prodeji a účtování výrobků, zboží a služeb
  • Projednávání smluvních podmínek s obchodními partnery s cílem zajistit plynulé zásobování stravovacího úseku
  • Organizace a řízení činnosti pracovníků svěřených úseků v oblasti stravování (kuchyně, restaurace)
  • Příprava podkladů a uzavírání smluv s obchodními partnery
  • Vyřizování závažných stížností či reklamací zákazníků
  • Organizování práce v provozu a při gastronomických akcích

Uložte si profese, které vás zajímají, mezi oblíbené položky anebo přímo do svého osobního plánu profesního rozvoje.

Zaregistrujte se zdarma

Kolik budu brát?

Tato informace je dostupná