Co profese obnáší

Uklízeč v potravinářských provozech uklízí a čistí v prostorách výrobních ploch potravinářských závodů, kuchyňských provozech, vývařovnách, prodejnách potravin a v dalších prostorách, kde je nutný hygienický úklid ploch na vysoké úrovni se znalostí kritických bodů a hygienických standardů.

Co musím umět

  • Manipulace s chemickými a dezinfekčními látkami, přípravky a potřebnými pomůckami
  • Uplatňování a dodržování zásad bezpečnosti práce, ochrany zdraví při práci a požární ochrany
  • Organizace práce na pracovišti
  • Volba, příprava a kompletace, údržba a čištění pomůcek a strojů včetně pomůcek BOZP
  • Provádění úklidu sociálních zařízení
  • Provádění mopování tvrdých podlahových ploch
  • Provádění údržby nábytku, zařízení a ploch do 1,5 m a nad 1,5 m
  • Provádění čištění a údržby elektrozařízení
  • Provádění dezinfekce v potravinářských provozech
  • Identifikace základních materiálů podlah, nábytku, zařízení a volba vhodných technologických postupů dle harmonogramů prací
  • Provádění strojního mytí, čištění a leštění podlahovým kotoučovým strojem a podlahovým automatem na tvrdých podlahách
  • Provádění úklidu a čištění chodeb, schodišť, podest a teras
  • Provádění úklidu a údržby výtahů
  • Provádění údržby skleněných ploch
  • Identifikace managementu hygieny v potravinářských provozech
  • Volba druhu úklidu a čištění dle hygienických plánů v systému kritických bodů v potravinářských provozech
  • Provádění úklidu a údržby „Clean rooms = čistých prostor“ v potravinářských provozech
  • Provádění strojního mytí vysokotlakým čističem a parním čističem
  • Provádění mytí transportních vozíků, nakládacích a vykládacích zařízení v potravinářských provozech

Uložte si profese, které vás zajímají, mezi oblíbené položky anebo přímo do svého osobního plánu profesního rozvoje.

Zaregistrujte se zdarma

Kolik budu brát?

Tato informace je dostupná