Máte dotaz? Máte pro nás podnět či připomínku? Napište nám.
info@vzdelavaniaprace.czCo profese obnáší
Uklízeč v potravinářských provozech uklízí a čistí v prostorách výrobních ploch potravinářských závodů, kuchyňských provozech, vývařovnách, prodejnách potravin a v dalších prostorách, kde je nutný hygienický úklid ploch na vysoké úrovni se znalostí kritických bodů a hygienických standardů.
Co musím umět
- Manipulace s chemickými a dezinfekčními látkami, přípravky a potřebnými pomůckami
- Uplatňování a dodržování zásad bezpečnosti práce, ochrany zdraví při práci a požární ochrany
- Organizace práce na pracovišti
- Volba, příprava a kompletace, údržba a čištění pomůcek a strojů včetně pomůcek BOZP
- Provádění úklidu sociálních zařízení
- Provádění mopování tvrdých podlahových ploch
- Provádění údržby nábytku, zařízení a ploch do 1,5 m a nad 1,5 m
- Provádění čištění a údržby elektrozařízení
- Provádění dezinfekce v potravinářských provozech
- Identifikace základních materiálů podlah, nábytku, zařízení a volba vhodných technologických postupů dle harmonogramů prací
- Provádění strojního mytí, čištění a leštění podlahovým kotoučovým strojem a podlahovým automatem na tvrdých podlahách
- Provádění úklidu a čištění chodeb, schodišť, podest a teras
- Provádění úklidu a údržby výtahů
- Provádění údržby skleněných ploch
- Identifikace managementu hygieny v potravinářských provozech
- Volba druhu úklidu a čištění dle hygienických plánů v systému kritických bodů v potravinářských provozech
- Provádění úklidu a údržby „Clean rooms = čistých prostor“ v potravinářských provozech
- Provádění strojního mytí vysokotlakým čističem a parním čističem
- Provádění mytí transportních vozíků, nakládacích a vykládacích zařízení v potravinářských provozech
Uložte si profese, které vás zajímají, mezi oblíbené položky anebo přímo do svého osobního plánu profesního rozvoje.
Zaregistrujte se zdarmaKolik budu brát?
Tato informace je dostupná registrovaným uživatelům