Co profese obnáší

Sýrař zpracovává mléko na přírodní sýry a tvarohy.

Co musím umět

  • Obsluha strojů a zařízení pro zpracování mléka na mlékárenské výrobky
  • Dodržování bezpečnostních předpisů a zásad bezpečnosti potravin v mlékárenské výrobě; bezpečné používání čisticích prostředků a jiných chemikálií
  • Dodržování sýrařských technologií
  • Měření základních chemicko-fyzikálních veličin při výrobě sýrů
  • Skladování polotovarů a přísad, zrání a skladování sýrů
  • Dodržování sanitačních postupů, provádění hygienicko-sanitační činnosti v sýrařském a tvarohářském procesu
  • Odběr vzorků při zpracování mléka na sýry a smyslové posuzování jejich jakosti
  • Posuzování hodnot kvality surovin a parametrů výrobního procesu při výrobě sýrů a tvarohů

Uložte si profese, které vás zajímají, mezi oblíbené položky anebo přímo do svého osobního plánu profesního rozvoje.

Zaregistrujte se zdarma

Kolik budu brát?

Tato informace je dostupná