Máte dotaz? Máte pro nás podnět či připomínku? Napište nám.
info@vzdelavaniaprace.czCo profese obnáší
Sýrař zpracovává mléko na přírodní sýry a tvarohy.
Co musím umět
- Obsluha strojů a zařízení pro zpracování mléka na mlékárenské výrobky
- Dodržování bezpečnostních předpisů a zásad bezpečnosti potravin v mlékárenské výrobě; bezpečné používání čisticích prostředků a jiných chemikálií
- Dodržování sýrařských technologií
- Měření základních chemicko-fyzikálních veličin při výrobě sýrů
- Skladování polotovarů a přísad, zrání a skladování sýrů
- Dodržování sanitačních postupů, provádění hygienicko-sanitační činnosti v sýrařském a tvarohářském procesu
- Odběr vzorků při zpracování mléka na sýry a smyslové posuzování jejich jakosti
- Posuzování hodnot kvality surovin a parametrů výrobního procesu při výrobě sýrů a tvarohů
Uložte si profese, které vás zajímají, mezi oblíbené položky anebo přímo do svého osobního plánu profesního rozvoje.
Zaregistrujte se zdarmaKolik budu brát?
Tato informace je dostupná registrovaným uživatelům