Co profese obnáší

Řezník bourač drůbeže zajišťuje navěšování drůbeže, omračování, vykrvování a škubání jejich těl, konečnou úpravu, vychlazování drůbežího masa a drobů a provádí jatečnou úpravu a porcování drůbeže.

Co musím umět

  • Provádění hygienicko-sanitační činnosti v potravinářských provozech, dodržování bezpečnostních předpisů a zásad bezpečnosti potravin
  • Ošetření a skladování vedlejších jatečných produktů
  • Kuchání drůbeže
  • Přeprava drůbeže na porážku a přísun k lince na zpracování drůbeže
  • Navěšování drůbeže
  • Vychlazování drůbežího masa a drobů
  • Porcování a balení drůbežího masa, drůbežích dílů a drobů
  • Skladování drůbežího masa a drůbežích dílů a drobů
  • Napařování a škubání drůbeže
  • Obsluha strojního a technologického vybavení provozu zpracování drůbeže
  • Omračování a vykrvování drůbeže

Uložte si profese, které vás zajímají, mezi oblíbené položky anebo přímo do svého osobního plánu profesního rozvoje.

Zaregistrujte se zdarma

Kolik budu brát?

Tato informace je dostupná