Máte dotaz? Máte pro nás podnět či připomínku? Napište nám.
info@vzdelavaniaprace.czCo profese obnáší
Likérník zajišťuje výrobu lihovin v celém rozsahu od příjmu surovin až po předání vyrobeného polotovaru lihoviny do skladu.
Co musím umět
- Nastavení dopravních cest a medií při výrobě lihovin
- Filtrace lihovin na deskových filtrech
- Filtrace lihovin na svíčkových a křemelinových filtrech
- Senzorické hodnocení vstupních surovin a polotovarů
- Sestavení lihovin studenou cestou dle stanovené receptury
- Výroba upravené vody reverzní osmózou
- Senzorické hodnocení surovin a finálních produktů
- Odběr vzorků vyrobené lihoviny pro laboratorní analýzu
- Kontrola obsahu alkoholu ve vyrobené lihovině lihoměrem
- Vedení provozní dokumentace o výrobě lihovin, zejména spotřeby lihu a základních surovin
- Inventarizace lihovin dle legislativních předpisů
- Dodržení sanitačních a hygienických předpisů včetně kritických bodů (HACCP)
- Dodržování hygienických předpisů a provádění hygienicko–sanitační činnosti v potravinářských provozech
Uložte si profese, které vás zajímají, mezi oblíbené položky anebo přímo do svého osobního plánu profesního rozvoje.
Zaregistrujte se zdarmaKolik budu brát?
Tato informace je dostupná registrovaným uživatelům