Máte dotaz? Máte pro nás podnět či připomínku? Napište nám.
info@vzdelavaniaprace.czCo profese obnáší
Lahůdkář zpracovává potraviny rostlinného i živočišného původu a zhotovuje z nich lahůdkářské výrobky.
Co musím umět
- Provádění hygienicko-sanitační činnosti v potravinářských provozech, dodržování bezpečnostních předpisů a zásad bezpečnosti potravin
- Příjem a uchovávání surovin, polotovarů a přísad pro výrobu lahůdkářských výrobků
- Výroba aspiků, majonéz a remulád
- Výroba lahůdkářských salátů, pomazánek a krémů
- Výroba plněných baget, chlebíčků, obložených mís a kusových výrobků
- Obsluha strojů a zařízení pro zpracování a balení lahůdek
- Posuzování jakosti surovin, polotovarů a výrobků při výrobě potravinářských výrobků
- Uchovávání, balení a expedice lahůdek
- Tepelné opracování polotovarů pro výrobu lahůdek
- Příprava zeleninových polotovarů pro výrobu lahůdkářských výrobků
- Prodej lahůdek
- Vedení provozní evidence při výrobě a prodeji lahůdek
Uložte si profese, které vás zajímají, mezi oblíbené položky anebo přímo do svého osobního plánu profesního rozvoje.
Zaregistrujte se zdarmaKolik budu brát?
Tato informace je dostupná registrovaným uživatelům