Máte dotaz? Máte pro nás podnět či připomínku? Napište nám.
info@vzdelavaniaprace.czCo profese obnáší
Cukrář restauračních moučníků zajišťuje výrobu hmot, jejich tvarování, tepelné opracování nebo chlazení. Dohotovuje, zdobí a aranžuje restaurační moučníky.
Co musím umět
- Provádění hygienicko-sanitační činnosti v potravinářských provozech, dodržování bezpečnostních předpisů a zásad bezpečnosti potravin
- Příprava a použití základních náplní a polev
- Vedení provozní evidence při výrobě a prodeji cukrářských výrobků
- Posuzování jakosti cukrářských surovin, polotovarů a hotových výrobků
- Obsluha a seřizování strojů a zařízení při výrobě restauračních moučníků
- Zhotovování těst a hmot na přípravu teplých a studených restauračních moučníků
- Tepelné úpravy restauračních moučníků
- Dohotovování a zdobení cukrářských výrobků
- Aranžování a úprava při servírování
- Volba technologického postupu pro přípravu restauračních moučníků
- Příjem a uchovávání surovin a polotovarů pro výrobu restauračních moučníků
- Příprava, výpočet spotřeby a úprava surovin pro přípravu restauračních moučníků
- Dělení, tvarování, plnění těst a dávkování hmot
Uložte si profese, které vás zajímají, mezi oblíbené položky anebo přímo do svého osobního plánu profesního rozvoje.
Zaregistrujte se zdarmaKolik budu brát?
Tato informace je dostupná registrovaným uživatelům