Máte dotaz? Máte pro nás podnět či připomínku? Napište nám.
info@vzdelavaniaprace.czCo profese obnáší
Cukrář modelovací a marcipánové hmoty vyrábí hmoty, připravuje z nich ozdoby a používá je na dohotovení cukrářských výrobků.
Co musím umět
- Provádění hygienicko-sanitační činnosti v potravinářských provozech, dodržování bezpečnostních předpisů a zásad bezpečnosti potravin
- Vedení provozní evidence při výrobě a prodeji cukrářských výrobků
- Navrhování, výtvarná úprava a aranžování cukrářských výrobků
- Posuzování jakosti cukrářských surovin, polotovarů a hotových výrobků
- Příprava, výpočet spotřeby a úprava surovin pro výrobu modelovací a marcipánové hmoty
- Uchovávání, balení a expedice výrobků z modelovací a marcipánové hmoty
- Ruční tvarování a modelování, tvarování pomocí forem
- Volba technologického postupu pro výrobu modelovací a marcipánové hmoty
- Příjem a uchovávání surovin a polotovarů pro výrobu cukrářských výrobků
- Dohotovování a zdobení výrobků a ozdob, barvení
- Prodej výrobků z modelovací a marcipánové hmoty
Uložte si profese, které vás zajímají, mezi oblíbené položky anebo přímo do svého osobního plánu profesního rozvoje.
Zaregistrujte se zdarmaKolik budu brát?
Tato informace je dostupná registrovaným uživatelům